Lisette Verkerk in Peru

PUMA Ayni

Ayni is de basis van het dagelijks leven in het Andesgebergte in Peru. Ayni is geven en ontvangen: vandaag voor mij en morgen voor jou. Je geeft bewust, je geeft met de intentie iets te doen voor de wereld, voor een ander. Volgens de Inka traditie keert de energie uiteindelijk weer bij je terug en is dan zelfs versterkt.

20170808_130   20170808_155

PUMA Ayni is een initiatief van Octavio Puma Cruz en Lisette Verkerk.

De familie Puma zijn Quechua indianen. Ze komen oorspronkelijk uit het bergdorp Huacahuasi, een kleine dorpsgemeenschap op 3.800 meter hoogte in het Andesgebergte. Dertig jaar geleden verhuisde de familie naar Ayllupampa, even buiten Urubamba in de Heilige Vallei van de Inca’s. Mama Grande (1950 – 2016), Octavio zijn moeder, had met de verhuizing maar één doel voor ogen; onderwijs en een toekomst voor haar gezin.

20170808_79   20170808_71   Carlos

Mama Grande woonde de laatste jaren samen met haar kleinkinderen.

Sinds haar overlijden leven de kinderen in extreme armoede. Er is geen geld voor voedsel, kleding, gezondheidszorg en scholing.

20170808_138   20170808_116

Wij hebben ons het lot van de kinderen aangetrokken en willen hen graag een toekomst met voldoende mogelijkheden en kansen bieden.

Onderwijs is de basis voor de verdere ontwikkeling in het leven.

PUMA Ayni wil de kinderen de kans en mogelijkheid geven om naar school te gaan c.q. te gaan studeren. Mochten ze dat willen. Daarmee wordt de vicieuze cirkel van armoede doorbroken. Vanuit deze gedachte word je gevraagd om financieel bij te dragen in de schoolkosten.

Mocht je vragen hebben of willen overleggen dan kun je een berichtje sturen naar lisette.verkerk@gmail.com of via de Whatsapp naar +51 990 021 095.

Dank aan www.opmeerreports.nl voor de prachtige foto´s!