Lisette Verkerk in Peru

PUMA Ayni

Ayni is de basis van het dagelijks leven in het Andesgebergte in Peru. Ayni is geven en ontvangen: vandaag voor mij en morgen voor jou. Je geeft bewust, je geeft met de intentie iets te doen voor de wereld, voor een ander. Volgens de Inka traditie keert de energie uiteindelijk weer bij je terug en is dan zelfs versterkt.

20170808_130   20170808_155

PUMA Ayni is een initiatief van Octavio Puma Cruz en Lisette Verkerk.

De familie Puma zijn Quechua indianen. Ze komen oorspronkelijk uit het bergdorp Huacahuasi, een kleine dorpsgemeenschap op 3.800 meter hoogte in het Andesgebergte. Dertig jaar geleden verhuisde de familie naar het dorpje Urubamba in de Heilige Vallei van de Inca’s. Mama Grande (1950 – 2016), Octavio zijn moeder, had met de verhuizing maar één doel voor ogen; onderwijs en een toekomst voor haar gezin.

20170808_79   20170808_71   Carlos

Sinds haar overlijden leven haar kleinkinderen in extreme armoede. Er is geen geld voor voedsel, kleding, gezondheidszorg en scholing. Zonder haar liefde en bescherming zijn ze overgeleverd aan de harde werkelijkheid van de wereld buiten.

20170808_138   20170808_116

Wij hebben ons het lot van de kinderen aangetrokken en willen hen graag een toekomst met mogelijkheden en kansen bieden en zijn daarom Stichting PUMA Ayni begonnen.

PUMA Ayni vindt dat alle kinderen genoeg en gezond eten, onderwijs, zorg, een dak boven je hoofd en persoonlijke ontwikkeling verdienen zonder de waarden van de traditie te verliezen. Zodat ze trots kunnen zijn op wie ze zijn en waar ze vandaan komen.

Kinderen zijn de nieuwe generatie, nieuwe hoop, een symbool voor de toekomst.

Donaties

Onze activiteiten zijn alleen mogelijk dankzij de steun van donateurs en sponsors. Hoe meer vaste donateurs, hoe beter. Word donateur. Je donatie kun je overmaken op rekeningnummer NL53 ABNA 0466 4202 26 t.n.v. L. V. Verkerk o.v.v. PUMAAYNI.

Mocht je ideeën hebben over hoe je PUMA Ayni verder nog kan ondersteunen mail dan naar: lisette.verkerk@gmail.com of via de Whatsapp naar +51 990 021 095. We horen het graag!

Hartelijke groet vanuit de Andes,

Octavio Puma en Lisette Verkerk

Soraida, Abel, Julio, Maria, Gozguan, Ana Gabriela, Alfredo, Carlos en Daiby

Dank aan www.opmeerreports.nl voor de prachtige foto´s!