Lisette Verkerk in Peru

PUMA Ayni

Octavio; “ De traditie van mijn voorouders is van grote waarde. Deze informatie mag niet verloren gaan. Mijn wens is om de volgende generatie te leren over de ceremonies, het textielproces, de medicijnplanten, de dieren, het respect voor Moeder Aarde. Zodat deze waardevolle kennis voort zal leven.”

20170808_59

Ayni is de basis van het dagelijks leven in het Andesgebergte in Peru. Ayni is geven en ontvangen: vandaag voor mij en morgen voor jou. Je geeft bewust, je geeft met de intentie iets te doen voor de wereld, voor een ander. Volgens de Inka traditie keert de energie uiteindelijk weer bij je terug en is dan zelfs versterkt.

De familie Puma zijn Quechua indianen. Ze komen oorspronkelijk uit het bergdorp Huacahuasi, een kleine dorpsgemeenschap op 3.800 meter hoogte in het Andesgebergte. Dertig jaar geleden verhuisde de familie naar Ayllupampa, even buiten Urubamba in de Heilige Vallei van de Inca’s. De moeder van Octavio had met de verhuizing maar één doel voor ogen, namelijk onderwijs en een toekomst voor haar vijf zonen.

PUMA Ayni is een initiatief van Octavio Puma Cruz en Lisette Verkerk. Wij wonen in Urubamba in Peru. Niet ver bij ons vandaan staat het huisje van de moeder van Octavio, Mama Grande. Hier woonde zij de laatste jaren met haar (klein-) kinderen. Begin 2016 is Mama Grande overleden en sindsdien  wonen haar kleinkinderen hier zelfstandig.

Wij hebben ons het lot van de neefjes en nichtjes Puma aangetrokken en willen hen graag een toekomst met voldoende mogelijkheden en kansen bieden.

Vanuit deze gedachte word je gevraagd om financieel bij te dragen in de schoolkosten van de neefjes en nichtjes Puma. Onderwijs is de basis voor de verdere ontwikkeling in het leven. PUMA Ayni wil de neefjes en nichtjes Puma de kans geven om naar school te kunnen gaan en om te kunnen gaan studeren. Daarmee wordt de vicieuze cirkel van armoede doorbroken. Als donateur draag je bij in de studiekosten.