Lisette Verkerk in Peru

Koken in aardeoven

Het bereiden van de aardappels in een aardeoven, de watia is een eenvoudige en snelle manier om te koken tijdens het oogsten van de aardappels. Als de kluiten aarde eenmaal branden, moeten ze smeulen totdat de oven warm genoeg is om de aardappels in te bakken.

De aardappels worden goed afgedekt met de hete aarde daarbij is het belangrijk dat er geen rook ontstaat dat geeft namelijk een rook smaak af aan de aardappels. Na ongeveer een uur zijn de aardappels gaar. Ze hebben dan een heerlijk knapperig korstje gekregen. In Huacahuasi heeft Octavio voor ons aardappels bereid in de watia. Zijn broer heeft daarbij een heerlijk, pikante salade gemaakt van dun gesneden ui ringen, tomaat, peper, zout en veel limoen sap. Wat een fantastische combinatie!

Het koken van de aardappels in een aardeoven, de watia is ook een van de dagtrips die we aanbieden.

Categorie: Blogs - geschreven door Lisette op 31 mei 2011 om 01:52