Lisette Verkerk in Peru

Goud, het zweet van de zon en de Señor van Sipán

Goud, het zweet van de zon. De Heer van Sipán is er rijkelijk mee versierd!

  

Op ongeveer 12 kilometer van Chiclayo ligt Lambayeque waar het prachtige museum Museo Nacional Tumbas Reales de Sipán te bezoeken is. Het museum is gebouwd naar aanleiding van de archeologische ontdekkingen in Sipán. In het museum zijn voorwerpen en sieraden uit de graftombe van de Señor van Sipán te bezichtigen evenals zijn stoffelijk resten. Voor de bouw van het museum heeft de architect zich laten inspireren door de adobe piramiden in de omgeving.

Interessant is om na het museum het archeologische complex van de heer van Sipán te bezoeken. Sipán is gelegen in het midden van de Lambayeque Vallei, 35 km ten oosten van Chiclayo.

  

Vanuit Chiclayo kun je ook een bezoek brengen aan de piramiden van Túcume. Het gebied waar 26 piramiden van adobe liggen, heeft een oppervlakte van 200 ha. en is daarmee het grootste piramide complex ter wereld. Het is niet mogelijk om de piramiden te bezoeken, wel kun je een wandeling over het terrein maken en de heilige berg Cerro Purgatorio, Vagevuurberg, beklimmen, vanwaar je een weids uitzicht over de omgeving hebt. Jammer genoeg zijn de adobe piramiden sterk aangetast door El Niño, een warme golfstroom die vanuit het noorden de koude Humboldtstroom wegdrukt, waardoor de noordkust om de zoveel tijd geteisterd wordt door regens en grote overstromingen.

Categorie: Blogs - geschreven door Lisette op 24 november 2011 om 21:35