Lisette Verkerk in Peru

Watia | Salud Mental

Woensdag was het feest voor de patiënten in Salud Mental. Na het schoonmaken van het terrein achter de gebouwen van het centrum, hebben we op het terrein een traditionale maaltijd bereid; Watia of Huatia. Dit is een typisch Peruaans gerecht met diverse aardappels waaronder een zoete aardappel, camote en in de luxe variant met verschillende soorten vlees, kip, cavia, eend en bonen, gebakken in een oven van gloeiend hete adobe stenen.

wachten tijdens watia watia met vuur aardappels voor watia Hugo aardappels afdekken met gloeiend hete stenen de aardappels zijn gaar

Watia wordt traditioneel bereid in het veld. Tijdens het oogsten, garen de aardappels in de watia. Er wordt een gat in de grond gegraven waar rondom van adobe stenen een oven geconstrueerd wordt. Deze wordt gedurende een uur, goed heet gestookt met hout. Daarna gaan de aardappels erin. Deze worden bedekt met de gloeiend hete stenen die goed aan gestampt worden. En daarna is het wachten tot de aardappels gaar zijn. Als de oven goed heet is ongeveer een uur.

terug van de watia lunch in de eetzaal aardappels, salade en kaas

Met elkaar hebben we genoten van de heerlijke maaltijd; Een vol bord eten: aardappels, salade en kaas.

Categorie: Blogs - geschreven door Lisette op 24 juli 2010 om 03:15