Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/9/f/3/lisetteverkerk.nl/httpd.www/wp-includes/wp-db.php on line 1753 Wandeling rondom het meer Huacarpay | Lucre | Lisette Verkerk in Peru

Lisette Verkerk in Peru

Wandeling rondom het meer Huacarpay | Lucre

Afgelopen weekend hebben we het meer Huacarpay in de buurt van het dorpje Lucre bezocht.

verlaten straat in Lucre huis staat op instorten in Lucre ingestort huis in Lucre

Lucre ligt in de vallei ten zuiden van Cusco. Deze regio is eind januari, februari zwaar getroffen door de onophoudelijke stortregens die hebben geleid tot aardverschuivingen, modderstromen en overstromingen. Het dorpje Lucre aan de Andes-rivier is compleet weggespoeld. De traditionele huizen zijn gebouwd van “adobes” (zand, leem en stro). Deze huizen zijn niet bestand tegen zoveel water en zijn daardoor ingestort. Oogsten zijn verloren gegaan, wegen zijn geblokkeerd en de infrastructuur is vernietigd. De bewoners wonen nog steeds in nood tenten…net buiten het dorpje…tegen de berg aan. Het dorpje Lucre is verlaten.

meer Huacarpay nabij Lucre meer Huacarpay

Het meer is een geliefde plek onder Cusquenos om op zondag te ontspannen…met familie iets te eten in een van de restaurantjes of om met familie te picknicken. Rondom het meer Huacarpay staan diverse uitzicht torens om vogels te spotten. Wij kwamen eind van de morgen bij het meer aan…te laat om bijzondere vogels te zien. Wel hebben we waterhoenders en meerkoeten met hun jongen gezien en…stiertjes op zoek naar groen gras. Een tijd lang hebben we staan kijken naar de stuntelende, zwemmende en in de modder wegzakkende stiertjes. Erg grappig.

De weg rondom het meer is erg populair als autoles plek. Bizar en levens gevaarlijk. Vooral vrouwen zaten achter het stuur, op schoot bij de man om rij les te nemen.

Categorie: Blogs - geschreven door Lisette op 20 juli 2010 om 01:13