Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/9/f/3/lisetteverkerk.nl/httpd.www/wp-includes/wp-db.php on line 1753 Schoonmaak actie in Salud Mental | Lisette Verkerk in Peru

Lisette Verkerk in Peru

Schoonmaak actie in Salud Mental

patiënt in Salud Mental schoonmaak actie Salud Mental patiënt tijdens schoonmaak actie patiënt kijkt de vrijheid tegemoet patiënten dragen afval patiënt met verzameld vuil

Vandaag zijn we begonnen met het schoonmaken van een terrein achter de gebouwen van Salud Mental. Wat een viezigheid en puinhoop zijn we tegengekomen. Thuis heb ik me eerst gedoucht en mijn handen grondig geschrobd voordat ik ook maar iets heb aangeraakt.

Dina en la doctora deelden in de ochtend kleine plastic zakjes uit om onze handen mee te beschermen en een kapje voor onze mond tegen de viezigheid. Gekleed als professionele schoonmakers gingen we aan de slag. Het terrein lag bezaaid met rotzooi; plastic flessen, medisch afval, oude matrassen, bedden, kleding, metaal… Op het terrein wordt ook het afval gestort van de nabijgelegen begraafplaats; een berg oude bloemen en planten met de linten er nog aan.

Het idee is om het terrein vrij te maken van vuil en rotzooi om een plek te creëren voor de patiënten. Zodat ze in de toekomst iets meer vrijheid en ruimte hebben om buiten te zitten. Maar zover is het nog lang niet.

Categorie: Blogs - geschreven door Lisette op 9 juli 2010 om 23:12