Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/9/f/3/lisetteverkerk.nl/httpd.www/wp-includes/wp-db.php on line 1753 Vecht hanen | Lisette Verkerk in Peru

Lisette Verkerk in Peru

Vecht hanen

In Peru zijn hanengevechten toegestaan en erg populair.

Op het terrein van Martha lopen onder de fruitbomen prachtige hanen van het soort dat gebruikt wordt in de gevechten. Op hun hoge poten lopen ze statig rond. Liefdevol lokt Martha haar hanen met een lokroep waar ze direct op reageren. Een prachtig tafereel speelt zich voor mijn ogen af.

Informatie over hanengevechten volgens Wikipedia: Een haan zal een rivaal niet dulden op zijn eigen territorium, als hij een gevecht aangaat zal hij eerst zijn nekveren rechtzetten en dan pikken en de rivaal uitdagen. Uiteindelijk gaat dit ook in de natuur door als een duel, de hanen proberen in elkaars kam te pikken en vliegen tegen elkaar op met hun sporen. De verliezer zal dan een ander territorium moeten zoeken, vaak worden jonge haantjes zo verstoten en oude hanen zo uit de weg geruimd, in de natuur is er alleen plaats voor de sterkste. Dit gedrag wordt al waargenomen als de hanen nog maar kuikentjes zijn. Kwekers van kippen vijlen de sporen van hun haantjes regelmatig bot om zo ernstige duels te voorkomen. Maar zelf dan zullen sommigen hanen nog gewoon de ander kunnen doden. Sommige rassen zijn agressief en andere niet maar de niet agressieve zijn vaak wel wat minder karaktervol.

Categorie: Blogs - geschreven door Lisette op 15 juli 2011 om 18:02