Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/9/f/3/lisetteverkerk.nl/httpd.www/wp-includes/wp-db.php on line 1753 Artikel in Spin – en Verfkrant | Lisette Verkerk in Peru

Lisette Verkerk in Peru

Artikel in Spin – en Verfkrant

De Wol van de Goden

Harm Harms en Meinie Wardenier, oprichters van Hawar, de internationale school voor textieltechniek, kunst en vormgeving in Oldeberkoop hebben mij gevraagd een artikel te schrijven over de alpacawol uit de hooglanden van Peru en over de manier waarop de hooglandindianen de wol verwerken.

Het artikel is verschenen in het maart nummer van de Spin – en Verfkrant. Meer informatie over de krant is te vinden op www.spin-verfkrant.nl.

In de Spin – en Verfkrant staan artikelen over het verwerken van alle soorten vezels; spinnen, twijnen, haken, breien, verven…Het blad is een podium om ervaringen uit de wisselen en oude technieken te bewaren.

Op vrijdag 8 april organiseer ik samen met Octavio en in samenwerking met Hawar in Oldeberkoop een programma voor het Spin– en Breilab.

Deze dag zal Octavio laten zien hoe de hooglandindianen de ruwe alpacawol schoonmaken en spinnen met een spintol of op een stok. Daarnaast zal ik uit mijn collectie Peruaans textiel een groot aantal geweven en gebreide producten en accessoires laten zien waarin de alpacawol verwerkt is. Deze producten zijn ook te koop.

Het beloofd een bijzondere dag te worden die in het teken staat van de alpaca.

Categorie: Blogs - geschreven door Lisette op 5 april 2011 om 10:45